Aluminium

Hos Hadsten Smede og Maskinværksted tilbyder vi alt slags arbejde i aluminium, vi kan både svejse i aluminium med TIG og CO2 svejsere, samt stanse og bukke i aluminium.

TIG og CO2

TIG (Tungsten Inert gas) er en beskrivelse af selve materialet som svejseelektroden er lavet af. Når der TIG svejses skabes der en lysbue mellem en elektrode og selve grundmaterialet. Der tilføres tråd under svejsningen, også kaldet et tilsatsmateriale, tilsvarende loddetin til lodning. Det fremføres på nogle svejseanlæg automatisk. Ved TIG svejsning bruges der beskyttelsesgas, enten argon eller helium, som skaber en form for dyne over smeltebadet, og på den måde forhindrer uønsket ilt og andre uønskede luftarter.

En lignende proces sker ved CO2 svejsning, også kendt som MAG-svejsning. Metoden ses som oftest brugt til tynde plader i stål. CO2 svejsning er en elektrisk lysbuesvejsning, med kuldioxid (CO2) som den aktive gas (MAG: Metal Aktiv Gas) i lysbuen og som samtidig beskytter smeltebadet mod uønskede luftarter. Kortbuesvejsning, hvor tråden kortsluttes med smeltebadet, bruges til opgaver såsom reparationssvejsning af eksempelvis biler, mens spraybuesvejsning uden kortslutninger af tråden i smeltebadet bruges i forbindelse med svejsning af tykkere plader.

Udstillingssystemer, Alu

Her er vi igang med udstillingssystemer med små trapper i aluminium.

Podier i aluminium

Podier fremstillet i aluminium for montering af recaro stole, står i dag på Randers stadion.

Plasmaskæring i aluminium

I videoen herunder skærer vi 15 mm. aluplade på vores finplasma

Aluvogne

Rammer til aluminiumsvogne under fremstilling.

Svejsning i aluminium

Hos HSM A/S tilbyder vi blandt andet Tig svejsning af aluminium.